Lezing Socialisatie en overprikkeldheid bij Aussies

10 jul 2018

Wanneer Woensdagavond 12 september
Waar Hotel Schimmel
Stationsweg Oost 243
3931 EP Woudenberg
Aanvang De zaal is open vanaf 19.00 uur en de koffie staat klaar.
De lezing begint om 19.30 uur
Kosten Leden €15 en niet leden €20
Betaling Contant bij aankomst
Voor wie Leden, introducees en geïnteresseerden

Informatie over de lezing

Via het bestuur van de ASCN werd ik, Gesien Broekhuijsen, gevraagd een avond te verzorgen met als onderwerp Socialisatie en overprikkeldheid.
Ik raakte direct geïnspireerd, want de balans tussen actie en rust, tussen prikkels kunnen verwerken en overprikkeld raken, is iets waar wij als Aussie eigenaren dagelijks mee te maken krijgen. Kort gezegd, hoe bereiden we onze honden voor op het leven wat ze te wachten staat?
Socialisatie is van wezenlijk belang voor het welzijn van onze honden, maar waar en wanneer begin je en wanneer ben je eigenlijk klaar?
Kun je teveel socialiseren? Is socialisatie de enige voorwaarde voor een stabiele hond?
Onze honden moeten veel, gehoorzaam zijn, komen als je wordt geroepen, andere honden leuk vinden en daar vooral mee willen spelen. Verder moeten ze mee op vakantie, gezellig samen op een terras, samen winkelen, hondensport doen, we hebben immers een actief ras. Hoe bereid je nou je hond voor op een hondenleven in één van de dichtstbevolkte landen ter wereld?

De inzichten zijn veranderd in de loop van de jaren, we begrijpen steeds meer van onze honden, maar hoe doe je dat nu in de praktijk?

Deze en veel andere vragen komen aan bod op 12 september!

Informatie over de spreker

Gesien Broekhuijsen heeft sinds 24 december 2001 Aussies, volgens haar het mooiste ras ter wereld en ze zou niet anders meer willen.
Gesien is kynologisch instructeur, heeft op diverse hondenscholen les gegeven en is actief (geweest) bij een aantal Kynologenclubs. Ze geeft les op de opleiding tot kynologisch instructeur bij opleidingscentrum Happy Tails en heeft daar aantal jaren geleden de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut gedaan. Bij Happy Tails werken ze nu aan de erkenning van de opleidingen door de CKI.
De grootste passie van Gesien en haar honden is Dogfrisbee, hiervoor reizen zij regelmatig dwars door Europa en één keer ook naar de VS.