Lezing Degeneratieve Myelopathie

9 jun 2017

Wanneer Woensdagavond 6 september
Waar Hotel Schimmel,

Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg

Aanvang De zaal is open vanaf 19.00 uur en de koffie staat klaar.

De lezing begint om 19.30 uur

Kosten Leden €17,50 en niet leden €27,50
Betaling Contant bij aankomst
Voor wie Leden, introducees en geïnteresseerden
Inschrijven Inschrijving is gesloten
Accreditatie 15 punten

 

Informatie over de lezing

Dr. P. Mandigers zal spreken over ziekte, DNA en in het bijzonder over DM, Degeneratieve Myelopathie. Een ziekte waar een aantal rassen mee te maken heeft en waar we met het gezond houden van de rassen in de fokkerij rekening mee willen houden. Wat is de stand van zaken, wat zegt de test, wat is de ziekte, etc..

Kortom: “Van ziekte naar DNA, specifiek over DM : Wanneer is een ziekte erfelijk? En hoe onderzoeken ze dit nu? En stel er is een mutatie wordt je dan altijd ziek? En hoe ga je om met al deze zaken binnen de huidige hondenfokkerij?”

 

Informatie over de spreker

Dr. Mandigers is afgestudeerd in 1992, specialisatie 1996, promotie 2005 en is een veterinair specialist in Interne Geneeskunde en Neurologie. Hij is diplomate van het European College of Veterinary Neurology en als zodanig Europees specialist (EBVS). Vanaf zijn specialisatie, werkt hij parttime als specialist in de praktijk (waarvan reeds 17 jaar bij het Veterinair Specialistisch Centrum De Wagenrenk) en part-time bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Vanaf 2012 is hij hoofd van de afdeling neurologie en heeft een aanstelling als ‘clinical associate-professor’. Hij heeft een nog steeds groeiend aantal peer-reviewed publicaties en meer dan 250 mondelinge presentaties gegeven op (inter-) nationale congressen en meetings. Hij begeleidt momenteel drie PhD-projecten,  meerdere projecten gericht op (erfelijke) neurologische aandoeningen, is ECVN opleider, lid van de International Veterinary Epilepsy Taskforce (IVETF) en stuurgroep “Fairfok”.