Lezing EHBO bij honden

1 mrt 2024

Onverwachte dingen gebeuren overal, niet voor niets zit een ongeluk in een klein hoekje. Thuis, op straat, in het park of op vakantie. De kans dat jouw hond een keer te maken krijgt met een ongeluk(je) is groot.

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Net als bij mensen is EHBO bij honden (en andere dieren) soms echt nodig, of je kunt zelf al iets doen om het leed te verzachten. EHBO kunnen toepassen, of juist ingrijpen in benarde situaties van de hond kan levensreddend zijn op het moment zelf. Soms is het juist beter om zelf niets te doen, om zo erger te voorkomen. Het komt voor dat een eigenaar onbedoeld iets erger gemaakt heeft met een bijzondere eigen invulling van EHBO, of dat een oplossing juist averechts werkt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je kunt doen.

Weet jij hoe te handelen bij een spoedsituatie en wat je zelf voor uw dier kunt doen bij ongelukken? Er zijn veel situaties waarbij je eerste hulp kunt verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een dier dat is aangereden, gestoken of gebeten, maar het kan ook gaan om een vergiftiging. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn.

Daarom organiseert de ASCN in samenwerking met de Utrechtse Rashonden Vereniging (URV) een lezing EHBO bij honden.
Tijdens deze lezing leer je hoe je snel en accuraat kan reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe je het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan.

De lezing wordt gegeven door Monique du Bois en zij neemt haar eigen lotus slachtoffers mee aan de hand waarvan je duidelijk uitleg krijgt over de verschillende handelingen, het ABC protocol, wat is handig is om bij je te hebben als EHBO pakket als je met je hond onderweg bent. Je krijgt een hand out per mail zodat je het thuis het allemaal nog eens na kan lezen.

Voor kynologisch instructeurs is het mogelijk om na de lezing voor een kleine meerprijs van € 5,00 (leden ASCN en URV) of € 10,00 (niet leden) een praktijkgedeelte van een uur te volgen waardoor deze lezing en het praktijkgedeelte garant staan voor 10 accreditatiepunten van de Raad van Beheer in de categorie B.
Wil je hier gebruik van maken dan kun je een email sturen naar [email protected]

Voor het praktijkgedeelte is een maximum aantal plaatsen beschikbaar. Vol = vol

Deze lezing is gecanceld i.v.m. onvoldoende inschrijvingen.

Wanneer Zaterdag 8 juni 2024
Waar URV, Manitobadreef 8, 3565 CH Utrecht
Aanvang 13.30 uur
Kosten Niet leden € 17,50, leden € 12,50
Voor wie Leden en niet leden
Inschrijven voor
1 juni 2024