Sport en speldag

15 mei 2019

In samenwerking met de Utrechtse Rashonden Vereniging (URV) organiseert de ASCN op 26 mei een sport en speldag voor zowel leden als niet leden van beide verenigingen.
De workshops zijn leuk om aan een nieuwe sport te snuffelen, maar ook als je in een sport tegen een probleem aan loopt. Naast de actieve workshops hebben we ook gekozen voor 2 voor de hond minder belastende workshops.

Omdat de honden voor de actieve workshops de leeftijd van minimaal 8 maanden moeten hebben, organiseren we voor pups en jonge honden onder de 8 maanden een Fun parcours.

Spelregels

Honden vanaf 8 maanden mogen mee doen aan 1 actieve workshop en honden vanaf 18 maanden mogen mee doen aan 2 actieve workshops. Voor de workshop Dogfrisbee wordt er een minimale leeftijd gehanteerd van 12 maanden.
De workshops duren maximaal 2,5 uur.

Pups en jonge honden onder de 8 maanden kunnen alleen worden ingeschreven voor het Fun parcours. Er zal geprobeerd worden honden van dezelfde leeftijd zoveel mogelijk in dezelfde groep in te delen.
Deze workshop duurt maximaal 1 uur.

Kinderen onder de 16 moeten begeleid worden door een volwassen persoon.

Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding, maar je inschrijving is pas definitief als ook de betaling binnen is.
Inschrijving verplicht tot betaling.

Voor alle workshops geld VOL = VOL

Wanneer Zondag 26 mei
Waar Utrechtse Rashonden Vereniging (URV).
Burgemeester Norbruislaan 680
3555 EZ Utrecht
Aanvang 10.00 uur
Kosten Workshops     € 17,50 leden, € 22,50 niet leden
Fun parcours € 7,50 leden,  € 12,50 niet leden
Betaling Vooraf via bankoverschrijving
Voor wie Leden (ASCN en URV) en niet leden

Workshops

Dogfrisbee

Deze workshop wordt gegeven door Natasja Meulenkamp van Sport 4 Dogs. Wegens ziekte wordt deze workshop overgenomen door een andere instructeur. De naam volgt zo snel mogelijk.
Tijdens deze workshop wordt gewerkt op het individuele niveau van de combinatie en de workshop is geschikt voor zowel beginnende als ervaren combinaties.
De minimale leeftijd van de hond voor deze workshop is 12 maanden.
Meer informatie over Dogfrisbee.

Hoopers

Deze workshop zit VOL

Deze workshop wordt gegeven door Tineke van Asselt van de Utrechtse Ras Vereniging. Ook tijdens deze workshop wordt er gewerkt op individueel niveau van de combinatie en de workshop is geschikt voor zowel beginnende als ervaren combinaties.
De minimaal leeftijd van de hond voor deze workshop is 8 maanden.
Meer informatie over Hoopers.

Treiball

Deze workshop wordt gegeven door Brenda v.d. Zwet van hondenschool DogsTale. Tijdens deze workshop wordt er wederom gewerkt op individueel niveau van de combinatie en de workshop is geschikt voor zowel beginnende als ervaren combinatie.
De minimale leeftijd van de hond voor deze workshop is 8 maanden.
Meer informatie over Treibball.

Vachtverzorging

Deze workshop zit VOL

Deze workshop wordt gegeven door Didi Driessen van Didi’s Trimsalon. Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven over de beste vachtverzorging van de Aussie, welke materialen er gebruikt kunnen worden en ga je samen met Didi aan de slag om je hond zo netjes mogelijk te knippen.
De minimale leeftijd van de hond voor deze workshop is 8 maanden, daarnaast is het van belang dat de hond het gewend is om regelmatig geborsteld te worden.
Meer informatie over de vachtverzorging bij een Aussie.

Etherische oliën

Deze workshop wordt gegeven door Ellen Angelino. Tijdens deze workshop wordt er uitleg gegeven over waar etherische oliën voor ingezet kunnen worden, denk hierbij aan vuurwerkangst. Je gaat ook zelf aan de slag met het maken van een product voor jezelf of voor je hond.

Fun Parcours

Deze workshop wordt gegeven door Anna Meek, Nikky Goes, Monique du Bois en Margreet v.d. Zijden van de Australian Shepherd Club Nederland. Tijdens deze workshop gaan we aan de gang met allerlei balans en coördinatie spelletjes. Op deze manier wordt de hond zich bewust van zijn/haar hele lichaam.
Deze workshop is speciaal voor pups en jonge honden onder de 8 maanden en voor seniorhonden, zodat ook zij mee kunnen doen aan de sport en speldag. Mocht je met je volwassen hond in willen schrijven op deze workshop kan dat natuurlijk ook.