Online meest veelzijdige Aussie & meest veelzijdige MAS verkiezing

13 jul 2020

Vanwege COVID-19 is de  MVA en MVMAS verkiezing op zaterdag 13 juni j.l. niet doorgegaan. Het bestuur en de evenementen commissie hebben flink gepuzzeld en besloten dit leuke sport evenement toch, maar dan online, doorgang te laten vinden.

Deze online verkiezing staat open voor zowel leden als niet-leden die in het bezit zijn van een Australian Shepherd of een Miniature American Shepherd met stamboom.
De hond is in de maand augustus tenminste 15 maanden oud.

Lees de spelregels goed door voordat je besluit in te schrijven.

Deze online verkiezing kent verschillende onderdelen waarbij de exterieur keuring een verplicht onderdeel is. Voor ieder onderdeel kunnen punten behaald worden.
Australian Shepherds en Miniature American Shepherds zullen het tijdens de onderdelen tegen elkaar opnemen.

De onderdelen waarvoor ingeschreven kan worden zijn:

  • Exterieur keuring (verplicht onderdeel);
  • Rally-O;
  • Trics & trucs;
  • Dogfrisbee.

Iedere hond doet aan minimaal 3 onderdelen mee:

  • 1 verplichte exterieur keuring;
  • 2 sportonderdelen naar keuze.

Natuurlijk mag je aan alle vier de onderdelen mee doen, de beste twee scores op de sportonderdelen tellen mee voor de einduitslag.

Ieder onderdeel wordt door 2 juryleden afzonderlijk van elkaar beoordeeld. Zo ontstaat er voor ieder onderdeel een gemiddelde en deze gemiddelden tellen mee in de einduitslag die wordt bijgehouden door Monique du Bois en Robin Sluijter. Aan de hand van deze einduitslag worden de winnaars bekend gemaakt.
De score sheets per onderdeel krijg je digitaal toegestuurd.

De foto’s en filmpjes kunnen ingestuurd worden van 1 t/m 31 augustus. Van 1 t/m 14 september hebben onze juryleden de tijd om alle inzendingen te beoordelen.
De prijsuitreiking wordt op 20 september bekend gemaakt via email, deze website en onze Facebook pagina.

Wanneer Augustus 2020
Filmpjes en foto’s kunnen ingestuurd worden van 1 t/m 31 augustus
Waar Op je eigen trainingslocatie, in het bos, op de parkeerplaats, zolang het maar een veilige plek is
Kosten Leden € 12,50, niet leden € 17,50
Betaling Vooraf via bankoverschrijving
Voor wie Leden en niet leden mits in het bezit van een Aussie of MAS met stamboom
Uploaden foto’s en filmpjes Inschrijven voor 31 juli, na de inschrijving en betaling ontvang je op 31 juli een email waar de foto’s en filmpjes naartoe gestuurd kunnen worden

 

Exterieur keuring

Dit is een verplicht onderdeel. Alle honden die mee doen aan deze verkiezing zullen beoordeeld worden op hun uiterlijk door Rianne van Tiggelen en Jill Foreman.
Of een hond gecastreerd is, wordt tijdens deze exterieur keuring buiten beschouwing gelaten. Bij een gelijk aantal punten in de einduitslag geeft de hoogste score bij de exterieurkeuring de doorslag.

Voor dit onderdeel dienen 3 duidelijke foto’s ingestuurd te worden (1 in stand van de linkerzijde, 1 in stand van de rechterzijde en een kop foto van het voor aangezicht van de hond), daarnaast een filmpje met het gangwerk waarbij de hond in een rechte lijn in draf van en weer naar de camera toe loopt en in draf in een ruime driehoek waarbij de hond aan de binnenkant loopt zodat het gangwerk duidelijk zichtbaar is.

Rally-O

Rally-O is ontstaan in de Verenigde Staten omdat het beoefenen van Obedience minder populair werd  en Agility steeds populairder. Rally-O is een combinatie van deze twee sporten waardoor deelnemers aan Rally-O een genummerd parcours afleggen dat zowel elementen uit de Obedience als Agility bevat. Dit maakt dat dit parcours voor vrijwel iedere combinatie haalbaar is.
Je mag tijdens dit parcours met je hond praten, je commando’s herhalen en de hond belonen, alleen voerbeloningen zijn tijdens dit parcours niet toegestaan.
We houden de officiële wedstrijdpuntentelling van de Rally-O aan waardoor er een grote variatie in puntentelling zal zijn. Uiteindelijk zal er één hond de beste Rally-O hond worden en dit kan zowel een Aussie als een MAS zijn.
De juryleden voor dit parcours zijn Anna Meek en Margreet v.d. Zijden.

Voor dit onderdeel dient een filmpje ingestuurd te worden waarin handler en hond duidelijk zichtbaar het parcours afleggen wat je door de organisatie toegestuurd wordt.

Tricks & trucs

Bij dit onderdeel is het de bedoeling dat je een minuut lang tricks & trucs laat zien samen met je hond. Welke, dat mag je helemaal zelf verzinnen. Van makkelijk tot moeilijk, bestaande tricks & trucs, maar ook zelf verzonnen tricks & trucs.
Jullie worden beoordeeld op moeilijkheidsgraad, creativiteit, uitvoering, samenwerking en veiligheid. Aan deze 5 onderdelen worden punten toegekend.
De hond met het hoogst behaalde aantal punten in deze klasse wint de Tricks & trucs en ook dit kan weer zowel een Aussie als een MAS zijn.
De juryleden voor dit onderdeel zijn Nikky Goes en Esther van Oorschot-Niemeijer.

Voor dit onderdeel dient een filmpje van een minuut ingestuurd te worden waarin handler en hond duidelijk zichtbaar hun beste kunnen laten zien.

Dogfrisbee

Voor dit onderdeel heb je een minuut de tijd om te laten zien wat jij en je hond samen kunnen.
De jury vindt het belangrijk voor de MVA/MVMAS en dog frisbee dat er een samenspel is tussen handler en hond. Het plezier wat beiden uitstralen. De motivatie om de frisbee te willen vangen maar voor de handler ook zeker de focus om de frisbee goed te plaatsen. Omdat het kan worden opgenomen en je dit echt kunt oefenen, wil de jury dus graag een mooi veilig samenspel zien. Verre worpen afgewisseld met worpen dichtbij, worpen links en rechts veilig geplaatst voor de hond bevorderen het plaatje.
De juryleden voor dit onderdeel zijn Natasja Meulenkamp en Gesien Broekhuijsen.

Voor dit onderdeel dient een filmpje van een minuut ingestuurd te worden waarin handler en hond duidelijk zichtbaar hun beste kunnen laten zien.

De uiteindelijke plaatsing zal gebeuren aan de hand van het totaal behaalde puntenaantal, waarbij de 2 beste sportonderdelen mee zullen tellen.
Monique du Bois en Robin Sluijter zijn de eindverantwoordelijke voor de puntentelling.