Online gedragsspreekuren

1 mrt 2021

Het maximale aantal deelnemers is bereikt, dus de inschrijving is gesloten.

De Australian Shepherd Club Nederland wordt de laatste tijd overspoeld met e-mailberichten die hulpvragen bevatten over het gedrag van Aussies. Ook op Facebook lezen we de een na de andere hulpvraag.

Gedrag spreekuur

Dit is zeer alarmerend, te meer daar op Facebook vele, vaak tegenstrijdige, adviezen worden gegeven. Het bestuur van de vereniging maakt zich dan ook zorgen en wil die eigenaren via online gedragsspreekuren graag op weg helpen naar een betere relatie met hun hond.

Geen kant en klare oplossing

Tijdens deze gedragsspreekuren kunnen de gekwalificeerde gedragsconsulenten het ‘probleem’ gedrag van de Aussies, niet oplossen. Gedrag is complex en wanneer één en ander niet goed uitgelegd wordt aan onze gedragsdeskundigen, dan zou dit het probleem alleen maar kunnen verergeren.

Luisterend oor

Wat gaan we dan wel doen? In een sessie van een half uur per eigenaar bieden we een luisterend oor en nóg belangrijker, we verwijzen door naar een gedragsbegeleider of kynologen club of hondenschool die ruime ervaring heeft met het ras Australian Shepherd. Ons mooie ras kan namelijk net zo complex zijn als de gedragsproblemen, dus ervaring met dit sensibele, zelfstandige ras is daarom noodzakelijk.

Voor wie zijn deze gedragsspreekuren bedoeld

Voor eigenaren van Australian Shepherds die tegen een probleem aanlopen in de opvoeding of tijdens de dagelijkse omgang met hun Aussie. Deze avonden zijn voor zowel leden als niet-leden van de ASCN, waarbij leden voorrang krijgen.

Wat heb je nodig om deze online voorlichtingsavond bij te wonen

  • Een pc, laptop, tablet of smartphone, met beeld en geluid
  • Een goede internetverbinding

Na je aanmelding ontvang je uiterlijk 24 uur voor aanvang van de voorlichtingsavond een uitnodiging per mail om de voorlichtingsavond bij te wonen. Lees de uitleg hieronder alvast goed door.

Wanneer organiseren we deze spreekuren

We plannen in eerste instantie een drietal avonden:
Vrijdagavond 23 april van 19.30 uur tot 22 uur VOL
Woensdagavond 12 mei van 19.30 uur tot 22 uur VOL
Dinsdagavond 15 juni van 19.30 uur tot 22 uur VOL

Omdat de ASCN eerst wil inventariseren of er behoefte is aan dit soort avonden, zijn deze eerste avonden kosteloos. Na afloop van de avond zal er een digitaal evaluatieformulier gestuurd worden om er achter te komen of deze avond als nuttig en behulpzaam gezien is.

Er is een beperkt aantal gedragsconsulten beschikbaar dus het is noodzakelijk om in te schrijven. Bij de inschrijving wordt er een korte beschrijving van het probleemgedrag gevraagd.

Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst en VOL = VOL.