Online Dog Show

17 mei 2021

De inschrijving is gesloten.

Show your Aussie or MAS!

Laten we eerlijk zijn, onze honden lopen dit jaar veel met ons door de bossen, zwemmen in de zee of rollen met hun net geborstelde vacht door een modderpoel. Of misschien loopt jouw hond wel de sterren van de hemel in de hondensport. Zichtbaar voor anderen zijn ze in deze COVID-tijd echter niet. Wordt het dan niet eens tijd om onze pareltjes in de spotlights te zetten?

Wij vinden absoluut van wel! Daarom organiseren wij in ons jubileumjaar een online dogshow voor de Aussie en de MAS. Dus veeg de modder van je hond, zet je camera aan en schrijf je hond in!

Voor wie

Voor iedereen met een Australian Shepherd of MAS met stamboom in Nederland of leden van de ASCN met een Australian Shepherd of MAS met stamboom woonachtig in het buitenland. Ervaring in het showen is geen vereiste. Zie het als een leuke kans om je hond op een laagdrempelige manier te showen. Via de mail ontvang je een link naar filmpjes om je met het showen op weg te helpen. Daarnaast organiseren we op 12 juni a.s. een online showtraining voor iedereen die hier graag iets meer over wil weten. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de ASCN.

Jury

We zijn heel trots en dankbaar dat de welbekende FCI-keurmeester en rasspecialist Karen Gilliland uit Ierland heeft toegezegd de honden te keuren.

Wanneer

Stuur je video tussen 25 juli en 1 augustus 2021 in via “WeTransfer” zodat wij alle video’s op een openbare Youtube kanaal van de ASCN kunnen plaatsen. De organisatie, andere deelnemers en de keurmeester kunnen je video wel bekijken, voor derden zijn de video’s afgeschermd.

Privacy

De deelnemers, de organisatie, het bestuur en de keurmeester ontvangen een link naar het openbare Youtube kanaal met de door de deelnemers ingestuurde video’s. Wij vinden het namelijk waardevol en leerzaam om elkaars honden te kunnen bekijken, net als bij een echte hondenshow. Voor derden zijn de video’s op dit YouTube kanaal afgeschermd.

Kosten

Voor leden van de ASCN is de inschrijving gratis. Niet-leden betalen € 12,50

Klasses

De klassen (te berekenen aan de hand van de leeftijd van de hond per 1 augustus 2021):

  • Jongste puppyklas: 4-6 maanden
  • Puppyklas: 6-9 maanden
  • Jeugdklas: 9-18 maanden
  • Tussenklas: 15-24 maanden
  • Open klas: Vanaf 15 maanden
  • Veteranenklasse: Vanaf 8 jaar

Certificaat en prijzen

Iedere deelnemer ontvangt per e-mail een certificaat met de beoordeling van de keurmeester. Er wordt geen kwalificatie toegekend. Per klasse winnen de 1e geplaatste honden een voerprijs en daarnaast wijst de keurmeester de beste Aussie en de beste MAS aan van de online dogshow 2021!

We kijken uit naar jullie mooie honden en video’s!

Aanmelden voor de online dogshow 2021 kan tot 25 juli (of tot het maximale aantal deelnemers bereikt is) via onderstaande knop.