Meest veelzijdige Aussie & meest veelzijdige MAS verkiezing

20 feb 2020

Conform de richtlijnen vanuit de regering m.b.t. het Covid-19 virus heeft de ASCN helaas moeten besluiten deze leuke en sportieve wedstrijd te annuleren. Deze wedstrijd wordt verplaatst naar 2021.

Op zaterdag 13 juni a.s. organiseert de ASCN de verkiezing van de Meest Veelzijdige Aussie & de Meest Veelzijdige Miniature American Shepherd (MAS).
Deze wedstrijd staat open voor zowel leden als niet-leden die in het bezit zijn van een Australian Shepherd of een Miniature American Shepherd met stamboom. De hond is tenminste 15 maanden oud op de dag van de verkiezing.

Deze verkiezing kent verschillende onderdelen waarbij de exterieur keuring een verplicht onderdeel is. Voor ieder onderdeel kunnen punten behaald worden.
Australian Shepherds en Miniature American Shepherds zullen het tijdens de onderdelen tegen elkaar opnemen, maar aan het einde van de dag zullen zowel de Aussie als de MAS met het hoogst behaalde aantal punten de felbegeerde titel “Meest Veelzijdige Aussie” en “Meest Veelzijdige Miniature American Shepherd” behalen.

De onderdelen waarvoor ingeschreven kan worden zijn:

  • Exterieur keuring (verplicht onderdeel);
  • Rally-O;
  • Trics & trucs;
  • Dogfrisbee.

Iedere hond doet aan minimaal 3 onderdelen mee:

  • 1 verplichte exterieur keuring;
  • 2 sportonderdelen naar keuze.

Natuurlijk mag je aan alle vier de onderdelen mee doen, de beste twee scores op de sportonderdelen tellen mee voor de einduitslag.

Wanneer Zaterdag 13 juni
Waar Utrechtse Rashonden Vereniging (URV).
Burgemeester Norbruislaan 680
3555 EZ Utrecht
Aanvang 10.00 uur
Kosten Leden € 20,00 leden, € 25,00 niet leden
Betaling Vooraf via bankoverschrijving
Voor wie Leden en niet leden mits in het bezit van een Aussie of MAS met stamboom

Exterieur keuring

Dit is een verplicht onderdeel. Alle honden die mee doen aan deze wedstrijd zullen beoordeeld worden op hun uiterlijk door rasspecialist Rachel Dijkhorst-Noij. Of een hond gecastreerd is, wordt tijdens deze exterieur keuring buiten beschouwing gelaten.
Bij een gelijk aantal punten in de einduitslag geeft de hoogste score bij de exterieurkeuring de doorslag.

Rally-O

Rally-O is ontstaan in de Verenigde Staten omdat het beoefenen van Obedience minder populair werd  en Agility steeds populairder. De bedenker van Rally-O, Charles L. Kramer, combineerde deze twee sporten waardoor deelnemers aan Rally-O een genummerd parcours afleggen dat zowel elementen uit de Obedience als Agility bevat. Dit maakt dat dit parcours voor velen haalbaar is.
Je mag tijdens dit parcours met je hond praten, je commando’s herhalen en de hond belonen, alleen voerbeloningen zijn tijdens dit parcours niet toegestaan.
We houden de officiële wedstrijdpuntentelling van de Rally-O aan waardoor er een grote variatie in puntentelling zal zijn.
Uiteindelijk zal er één hond de beste Rally-O hond worden en dit kan zowel een Aussie als een MAS zijn.
De keurmeesters voor dit parcours zijn Anna Meek en Margreet v.d. Zijden.

Tricks & trucs

Bij dit onderdeel is het de bedoeling dat je een tiental tricks & trucs laat zien samen met je hond. Welke, dat mag je helemaal zelf verzinnen. Van makkelijk tot moeilijk, bestaande tricks & trucs, maar ook zelf verzonnen tricks & trucs.
Jullie worden beoordeeld op moeilijkheidsgraad, creativiteit, uitvoering, samenwerking en veiligheid. Aan deze 5 onderdelen worden punten toegekend.
De hond met het hoogst behaalde aantal punten in deze klasse wint de Tricks & trucs en ook dit kan weer zowel een Aussie als een MAS zijn.
De keurmeester voor dit onderdeel is Nikky Goes.

Dogfrisbee

Bij dit onderdeel heb je de keuze uit een minuut lang mini distance of een minuut lang freestyle. Je speelt met je eigen, daarvoor geschikte dogfrisbees.

Kies je voor de mini distance word je beoordeeld zoals je tijdens een dogfrisbee wedstrijd op dit onderdeel beoordeeld zou worden, daarnaast wordt er gekeken naar de veiligheid. Je mag hiervoor 1 dogfrisbee gebruiken. Natuurlijk mag je een reserve dogfrisbee bij je hebben. Uiteindelijk zal de puntentelling van de gevangen worpen iets anders zijn, zodat er in de mini distance net zoveel punten gehaald kunnen worden als in de freestyle.

Kies je voor de freestyle, dan heb je een minuut de tijd om in een zelf gemaakte show zoveel mogelijk oefeningen en trucs te laten zien waarbij de hond de dogfrisbee moet vangen. Tijdens de freestyle mag je gebruik maken van 5 tot 7 nieuw ogende dogfrisbees. Dit mag op muziek, maar dat hoeft niet.
De freestyle wordt beoordeeld op samenwerking, drive van de hond, het in elkaar overlopen van de oefeningen, de samenwerking en de veiligheid.De hond met het hoogst behaalde aantal punten in zowel de mini distance als de freestyle wint de Dogfrisbee en ook dit kan weer zowel een Aussie als een MAS zijn.
De keurmeester voor dit onderdeel is Natasja Meulenkamp en Monique du Bois.

Er is tijdens deze dag beperkt ruimte voor tentjes, dus wil je een tentje plaatsen dan is het slim hier een plek voor te reserveren via [email protected]

Meest veelzijdige Aussie & meest veelzijdige MAS verkiezing

Kennelnaam  
Fokker  
E-mail [email protected]
Website https:/domeinnaam.nl
Combinatie vader X moeder
Geboren | Gedekt | Verwacht dd volledige-naam-maand 2018
Nest  
Opmerking

De pups uit deze combinatie zijn genetisch vrij voor:

  • HSF4
  • CEA
  • MDR1

Vader

Naam

Stamboom  
Kleur  
Geboren  
Staartlengte  
Geïnven­­tariseerd Ja|Nee
Fokker  
Vader  
Moeder  
Eigenaar  

Verplichte testen

Ogen (ECVO) Vrij voor alles
Ogen getest op 01-01-2017
HD FCI HD A
ED FCI vrij
MDR1

Niet verplichte testen

HSF4
CEA
PRA

Moeder

Naam

Stamboom  
Kleur  
Geboren  
Staartlengte  
Geïnven­­tariseerd Ja|Nee
Fokker  
Vader  
Moeder  
Eigenaar  

Verplichte testen

Ogen (ECVO) Vrij voor alles
Ogen getest op 01-01-2017
HD FCI HD A
ED FCI vrij
MDR1

Niet verplichte testen

HSF4
CEA
PRA

Meest veelzijdige Aussie & meest veelzijdige MAS verkiezing