Nakomelingendag 2 juli 2023

22 mei 2023

De inschrijving voor de nakomelingendag is gesloten. In 2024 zal er weer een nakomelingendag georganiseerd worden.

In 2020 is de ASCN vanwege de Covid-19 lockdowns gedwongen geweest te stoppen met de inventarisatiedagen. Door de toename in het aantal nesten wat de afgelopen jaren gefokt is, is het gewoon niet meer mogelijk om alle binnen de ASCN geboren pups uit te nodigen voor de inventarisatiedagen en is de opzet van deze dagen veranderd.

Veel fokkers vinden het erg jammer dat hun pups niet meer geïnventariseerd worden en er geen nestverslag meer komt, wat wij goed begrijpen. Daarom gaan we in 2023 voor het eerst een nakomelingendag organiseren.

Tijdens deze nakomelingendag op 2 juli a.s. worden Australian Shepherds en Miniature American Shepherds, geboren binnen de ASCN vanaf 2018 én voor 2 okktober 2022, uitgenodigd onder de volgende voorwaarden:

  1. De fokker moet aangesloten zijn bij de ASCN;
  2. het nest moet gefokt zijn volgens het verenigingsfokreglement (VFR);
  3. Het nest moet gefokt zijn met inachtneming van het pupinfo reglement (het nest moet dus gepubliceerd zijn geweest op de website)

De nakomelingendag bestaat uit twee delen.

Een exterieurkeuring
Keurmeester Arlinde Sep neemt deze dag de exterieurkeuring voor haar rekening. In het keurverslag zal zij de sterke punten van de hond beschrijven, maar ook de punten die verbetering nodig hebben. Zo krijg je een mooi en uitgebreid verslag van je hond.
Omdat Arlinde bevoegd keurmeester is voor de Australian Shepherd, zullen de ingeschreven Aussies tevens een kwalificatie krijgen.
De nakomelingendag is geen officiële show, dus er zijn geen kampioenschapspunten te verdienen, ook geen punten voor de wow-competitie van de Raad van Beheer. Daarvoor kun je inschrijven op onze Kampioenschap Clubmatch.

Om aan de exterieurkeuring mee te kunnen doen, is het fijn als de hond netjes kan blijven staan en in draf aan een slappe lijn mee kan lopen. Je hond hoeft echter geen volleerde showhond te zijn.

Wanneer er meerdere honden uit eenzelfde nest worden ingeschreven, wordt er een nestverslag gemaakt voor de fokker.​

Een workshop
Naast deze exterieurkeuring krijgt iedere deelnemer een leuke workshop aangeboden.
We hebben keuze uit 2 workshops: Fun & lichaamscoördinatie en Rally-O.

Fun & lichaamscoördinatie gaat in op balansoefeningen voor de hond, waarbij deze de focus op de handler heeft en waarbij vooral veel plezier gemaakt wordt. Er wordt gebruik gemaakt van balans en coördinatie materiaal, maar ook van andere materialen. De Fun staat voorop bij deze workshop.

Rally-O is een hondensport die uit Amerika komt, waarbij de O staat voor obedience. Bij deze sport loop je op een leuke en ontspannen manier een parcours dat verschillende gehoorzaamheidsoefeningen bevat. Je mag met je hond praten en hem aanmoedigen.
Deze workshop is geschikt voor iedereen en zal op individueel niveau gegeven worden.

Zowel leden als niet-leden van de ASCN mogen aan deze dag meedoen en de dag is vooral bedoeld om veel plezier met elkaar te hebben en daarnaast nestgenoten en de fokker weer eens te zien.

Wanneer Zondag 2 juli a.s.
Waar Utrechtse Rashonden Vereniging
Manitobadreef 8
3565 CH Utrecht
Aanvang 9.30 uur
Voor wie Leden en niet leden.
Honden geboren binnen de ASCN vanaf 2018 én voor 2 oktober 2022
Kosten
Leden € 25,00 en niet leden € 30,00
Meer informatie
[email protected]
Inschrijven voor Via onderstaande inschrijfformulier voor 25 juni 2023
Vol = vol