Kampioenschaps­clubmatch 2019

5 aug 2019

Tot grote spijt van het bestuur en de organisatie van de kcm is het besluit genomen de kampioenschapsclubmatch geen doorgang te laten vinden.
De organisatie van zo’n evenement vraagt om de inzet van vele vrijwilligers en kost veel tijd en moeite. Dat is niet erg wanneer een evenement gewaardeerd wordt en er een goede opkomst is. Helaas zagen we nu een zeer lage inschrijving, met nog een kleine tien dagen te gaan voor de sluiting slechts 15 inschrijvingen waarvan 6 puppen en babies.
Het break even punt lag bij 50 inschrijvingen en of we dat in de laatste dagen nog konden halen was zeer onzeker. We hebben dan ook voortijdig de stekker eruit getrokken zodat we de financiële uitgaven/verplichtingen kunnen beperken en onze vrijwilligers niet langer vastleggen voor een evenement waarvan het niet zeker was of deze al dan niet door zou kunnen gaan.
Exposanten die wel ingeschreven hebben, hebben inmiddels een mail ontvangen. Wij danken hen hartelijk voor hun inschrijving en zullen de betaling zo spoedig mogelijk terugstorten.

Op zondag 8 september organiseert de Australian Shepherd Club Nederland (ASCN) een kampioensclubmatch voor alle Australian Shepherds met een FCI stamboom. De honden worden gekeurd en aan het eind van de dag wordt of de beste Australian Shepherd uitgeroepen tot Clubwinner.

Locatie: Hondensport Vereniging W.I.K., Kuilpad 6, 1509 AS Zaandam
Keurmeester: Mw. Marion ten Cate

Neem voor meer vragen contact op met: [email protected]
Inschrijven via de knop onderaan deze pagina.

De inschrijving voor deze show sluit op 18 augustus 2019 of zoveel eerder wanneer het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.
De organisatie behoudt zich het recht voor een tweede keurmeester uit te nodigen voor de minor puppy, puppy of veteranen klasse indien het aantal inschrijvingen hier aanleiding toe geeft. Bij 80 inschrijvingen zal er een tweede keurmeester worden uitgenodigd voor de Minor puppy-, puppy- en veteranen klasse.

Inschrijving, titels en kampioenschappen

Voor de kampioenschap clubmatch geldt een vrije inschrijving. Je hoeft dus geen lid te zijn van de ASCN. Op een kampioenschap clubmatch telt het kampioenschap dubbel (2 CAC’s). Het reserve-kampioenschap telt voor 1 kampioenschap (1 CAC). De nummers 1 uit alle klassen (uitgezonderd de puppyklasse) dingen mee naar de kampioens- en reserve-kampioenstitel, mits deze nummers 1 de kwalificatie uitmuntend hebben gekregen. De nummers uit de klasse waaruit de kampioen is gekozen mag ook meedingen naar het reserve-kampioenschap, mits de betreffende hond de kwalificatie uitmuntend heeft gekregen. Indien de beste hond reeds in het bezit is van de titel Nederlands Kampioen wordt de kampioenschapsprijs aan de op één na beste toegekend en vervalt de reserve-kampioenschapsprijs. Indien ook de op een na beste hond in het bezit is van de titel Nederlands Kampioen, vervalt de kampioenschapsprijs. Alle ingeschreven honden dienen in het NHSB of erkend buitenlands stamboek te zijn ingeschreven.  Honden met alleen een ASCA registratie kunnen dan ook helaas niet meedoen.

Inschrijfgeld

De kosten voor het inschrijven van de eerste en tweede hond zijn:

Minor puppy en puppy klasse leden €15 Nakomelingen klasse leden (ouder & 3-5 nakomelingen) €10
Minor puppy en puppy klasse NIET leden €20 Nakomelingen klasse NIET leden (ouder & 3-5 nakomelingen) €15
Overige klassen leden €35 Fokkersgroep leden (3-5 honden van dezelfde fokker) €10
Overige klassen NIET leden €40 Fokkersgroep NIET leden (3-5 honden van dezelfde fokker) €15
Koppel klasse leden €10 Juniorhandling (handler 8-16 jaar)
Koppel klasse NIET leden €15 Peewee Handling (3-8 jaar)

Voor iedere derde volwassen hond geldt een korting van €5. Deze korting geld niet voor de minor puppy-, puppy-, koppel-, nakomelingen klasse en fokkersgroep.

Met je inschrijving verklaar je dat voor zover jou bekend, de door jou ingeschreven hond gedurende het laatst verlopen tijdvak van 12 weken niet heeft verkeerd in omstandigheden, waardoor gevaar voor besmetting, hondenziekte of enige andere ziekte van besmettelijk karakter, in het bijzonder te vrezen valt. Verder verklaart je de hond niet te zullen laten deelnemen indien de aangegeven omstandigheden zich voor de tentoonstelling nog mochten voordoen.

Met je inschrijving verklaar je dat je door het inzenden van dit formulier je onderwerpt aan de bepalingen van kynologisch reglement van de Raad van Beheer. Door je inschrijving ben je verplicht het inschrijfgeld te voldoen.

Met je inschrijving verklaar je dat de door jou ingeschreven hond voldoende is geënt (of getitreerd), middels (reguliere) vaccinaties waarvan de geldigheid aantoonbaar is en indien van toepassing (bij honden van buiten Nederland) ook hondsdolheid (rabiës). Op verzoek moet het dierenpaspoort aan de ingang getoond (kunnen) worden.

Meer informatie voor de Kampioensclubmatch 2019

Hieronder alvast wat informatie over de show van dit jaar:

 • Laag inschrijfgeld en lekker buiten dus de ideale mogelijkheid voor iedereen om ook eens een leuke dag op show met uw hondje of puppy te doen!
 • De beste reu en teef winnen een dubbel CAC
 • De Beste van het Ras ontvangt de titel “Clubwinnaar 2019” en een uitnodiging voor de “Hond van het Jaar Show 2020” (mits een nederlandse hond wint)
 • De ASCN pakt uit met een grandioze prijzentafel
 • Wisselbokaal voor BOB, Beste Nederlands gefokte hond en beste fokkersgroep
 • Iedereen kan een klasse sponsoren door voor de 4 geplaatsten een leuk prijsje/pakket aan te bieden. Alles is mogelijk, leef je uit!
 • Foto’s van alle geplaatste honden door onze fotograaf
 • Alle sponsoren zullen prominent vernoemd worden in de showcatalogus
 • Adverteren in de showcatalogus is mogelijk
 • In de pauze is er een demonstratie Flyball door het demoteam van de vereniging waar we te gast zijn.
 • Voor deelnemers is het mogelijk gratis een workshop Flyball te volgen tijdens de KCM of deel te nemen aan het Puppy Play Parcours. Wil je hieraan mee doen, dan kun je voorafgaand aan de KCM per e-mail hiervoor opgeven bij [email protected].
  Mocht na de sluitingsdatum blijken dat er nog plekken beschikbaar zijn, dan maken wij deze beschikbaar voor de bezoekershonden.

Chinees buffet

Na afloop van de show, is er gelegenheid om gezamenlijk gezellig Chinees te eten in de kantine van HSV WIK. Het eten kost € 12.50 p.p., de drankjes moeten echter apart besteld worden bij de bar. Aanmelden voor de chinees via [email protected]

Sponsoring

Zonder onze trouwe sponsors is het lastig activiteiten organiseren. De wordt goed gesponsord door de volgende aussie liefhebbers:

Klasse Reu Teef
Minor Puppy klasse
Puppy klasse
Jeugd klasse
Intermediate klasse
Open klasse
Fokkers klasse
Kampioens klasse
Veteranen klasse
Beste Nederlands gefokte hond
Fokkerij klasse
Nakomelingen klasse
Koppel klasse
Peewee handling
Junior handling
Beste Minor Puppy
Beste Puppy
Beste Veteraan
Beste reu en Reserve beste reu
Beste teef en Reserve beste teef
Clubwinnaar