Kampioenschap Clubmatch

29 sep 2022

De inschrijving is gesloten omdat het maximale aantal honden wat gekeurd mag worden door de keurmeester is behaald.

Terug van weggeweest, de Australian Shepherd Club kampioenschapsclubmatch! Met als primeur dit jaar ook met de Miniature American Shepherds.

De show wordt dit jaar weer georganiseerd in het Dogcenter, te Kerkwijk, geheel binnen met kraampjes, een fotograaf en een cafetaria ter beschikking.
We hopen dat onze ASCN show de gelegenheid geeft om weer bij te kletsen met vrienden en kennis te maken met onze club. Het belooft in alle opzichten een AUSsome dag te gaan worden!
Met trots stellen we dan ook onze keurmeester voor: Mevr. M. Ten Cate

Mogelijkheid voor dubbel CAC per ras (bij voldoende inschrijvingen)
BESTE NEDERLANDS GEFOKTE hond award per ras! Er zal een BEST IN SHOW worden gehouden op het einde van de dag.

Wat is zo’n show nu precies?
Een exterieurkeuring (show/clubmatch) is een bijeenkomst waar honden niet alleen op schoonheidswaarde, maar ook op gedrag, gezondheid en “fit for function” worden beoordeeld. Dit gebeurt door speciaal hiervoor opgeleide keurmeesters aan de hand van de rasstandaard. De rasstandaard beschrijft naast de uiterlijke kenmerken (bouw, kleur etc.) ook het gedrag en de functie die de hond van oorsprong had. Lees hier meer over de Kampioenschap Club Match
Men heeft diverse klassen om in te schrijven gescheiden per geslacht:

  • Jongste puppyklas (minor puppy) 4 tot 6 maanden
  • Puppyklas 6 tot 9 maanden
  • Jeugdklas 9 tot 18 maanden
  • Tussenklas 15 tot 24 maanden
  • Open klas Vanaf 15 maanden
  • Gebruikshondenklas* Vanaf 15 maanden
  • Kampioensklas** Vanaf 15 maanden
  • Veteranenklas Vanaf 8 jaar
  • Fokkersklas Vanaf 9 maanden, door exposant gefokt

* Waarvoor de Raad van Beheer of, indien de eigenaar in het buitenland woonachtig is, door het desbetreffende verwante lichaam een verklaring als bedoeld in artikel IV.21 lid 1 is afgegeven.
** Nationale of internationale F.C.I. Kampioenstitel, dan wel door een door de F.C.I. erkende partner kennelclub verstrekte nationale Kampioenstitel verplicht

Bij de keuring op een show gaat het erom dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester beoordeelt de hond in stand èn in beweging. Om een goed totaalbeeld te krijgen, betast de keurmeester de hond.
Wat kan een keurmeester willen zien: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten, gangwerk (draven) tonen in een driehoek, op en neer in een rechte lijn en gezamenlijk een ronde.

Tijdens de show kijkt de keurmeester niet alleen naar bouw. Hij kijkt natuurlijk ook naar het uiterlijk van je hond. Veel mensen besteden daar dan ook extra aandacht aan voordat de hond de ring in gaat. Wat je moet doen om je hond er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Lees hier meer over het groomen van je Aussie.

Dit jaar werken we voor het eerst samen met Online Dogshows. Inschrijven, betalingen, catalogus en ringnummer gaan allemaal via deze site. Niet betaald na sluitingsdatum is niet ingeschreven. Inschrijving en/of betalen op de dag van de show is niet mogelijk.

Schrijf nu direct in door op de knop ‘Schrijf je in’ te drukken of scan de QR-Code op de afbeelding.

Vragen en/of opmerkingen mail dan gerust naar [email protected]
Laten we er een AUSsome en MAStastic show van maken!

 

Wanneer Zaterdag 19 november
Waar Dogcenter Kerkwijk
Aanvang 9.00 uur
Voor wie Voor leden en niet leden
Inschrijven vanaf
20 juni 2022