Kampioenschap Clubmatch 2023

10 mei 2023

We zien weer dubbel! Onze club kampioenschapsclubmatch komt er weer aan
In 2023 wordt de show wordt georganiseerd bij de Kynologenvereniging Venlo e/o “Canida” te Venlo, heerlijk buiten met kraampjes, een fotograaf en een cafetaria ter beschikking.
We hopen dat onze ASCN show de gelegenheid geeft om weer bij te kletsen met vrienden en kennis te maken met onze club.

Wat is zo’n show nu precies?
Een exterieurkeuring (show/clubmatch) is een bijeenkomst waar honden niet alleen op schoonheidswaarde, maar ook op gedrag, gezondheid en “fit for function” worden beoordeeld. Dit gebeurt door speciaal hiervoor opgeleide keurmeesters aan de hand van de rasstandaard. De rasstandaard beschrijft naast de uiterlijke kenmerken (bouw, kleur etc.) ook het gedrag en de functie die de hond van oorsprong had.

Men heeft diverse klassen om in te schrijven gescheiden per geslacht:

  • Jongste puppyklas (minor puppy) 4 tot 6 maanden
  • Puppyklas 6 tot 9 maanden
  • Jeugdklas 9 tot 18 maanden
  • Tussenklas 15 tot 24 maanden
  • Open klas Vanaf 15 maanden
  • Gebruikshondenklas* Vanaf 15 maanden
  • Kampioensklas** Vanaf 15 maanden
  • Veteranenklas Vanaf 8 jaar
  • Fokkersklas Vanaf 9 maanden, door exposant gefokt

* Waarvoor de Raad van Beheer of, indien de eigenaar in het buitenland woonachtig is, door het desbetreffende verwante lichaam een verklaring als bedoeld in artikel IV.21 lid 1 is afgegeven.
** Nationale of internationale F.C.I. Kampioenstitel, dan wel door een door de F.C.I. erkende partner kennelclub verstrekte nationale Kampioenstitel verplicht

Keurmeesters
Mevr J. Kronstam (Khetashio kennel) voor de Miniature American Shepherds, Australian Shepherd jongste puppyklasses en Australian Shepherd puppy klasses.
Dhr M. Naffien (Mind Over Matter kennel) voor de Australian Shepherds.

Mogelijkheid voor dubbel CAC per ras (bij voldoende inschrijvingen). Er zal een BEST IN SHOW worden gehouden op het einde van de dag.

Het kiezen van de winnaar
De keurmeester bekijkt alle honden van een ras. Per klasse geef hij/zij elke individuele hond en beoordeling (uitmuntend, zeer goed etc.) en mogelijke plaatsing.  Per ras wijst hij/zij één reu en één teef aan als ‘beste’. Daaruit kiest hij/zij vervolgens de beste van het ras (best of breed, BOB.). De twee BOB-honden nemen het vervolgens tegen elkaar op om de beste van de show te worden (Best in Show, BIS).

Onze kampioenschapsclubmatch is niet alleen een exterieurkeuring maar ook is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de AUSSIE & MAS, andere ras-liefhebbers en ook fokkers.

Ook dit jaar werken we weer samen met Online Dogshows. Inschrijven, betalingen, catalogus en ringnummer gaan allemaal via deze site. Niet betaald na sluitingsdatum is niet ingeschreven. Inschrijving en/of betalen op de dag van de show is niet mogelijk.

Schrijf nu direct in door op de knop ‘Schrijf je in’ te drukken of scan de QR-Code op de afbeelding.

Vragen en/of opmerkingen mail dan gerust naar [email protected]
Laten we er een AUSsome en MAStastic show van maken!

 

Wanneer Zaterdag 23 september 2023
Waar KC Canida Venlo
Aanvang 9.00 uur
Voor wie Voor leden en niet leden
Inschrijven voor
12 september 2023
Inschrijven
Via onderstaande knop
of scan de QR code
Inschrijven voor
11 augustus 2023
Puppyklasse € 27,50
Overige klasse
€ 42,50
   
Inschrijven vanaf
12 augustus 2023
Puppyklasse
€ 30,00
Overige klasse
€ 47,50
   
Korting
3de hond € 5,00
4de hond € 7,50
5de hond € 10,00

 

Wat wordt er van je verwacht?
Bij de keuring op een show gaat het erom dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester beoordeelt de hond in stand en in beweging. Om een goed totaalbeeld te krijgen, betast de keurmeester de hond.
Wat kan een keurmeester willen zien: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten, gangwerk (draven) tonen in een driehoek, op en neer in een rechte lijn en gezamenlijk een ronde.
Tijdens de show kijkt de keurmeester niet alleen naar bouw. Hij kijkt natuurlijk ook naar het uiterlijk van je hond. Veel mensen besteden daar dan ook extra aandacht aan voordat de hond de ring in gaat. Wat je moet doen om je hond er zo mooi mogelijk uit te laten zien, zie: groomen van je Aussie of MAS