Fokkersoverleg

1 okt 2023

Wanneer Zondag 5 november
Waar Utrechtse Rashonden Vereniging
Manitobadreef 8
3536 CH Utrecht
Aanvang 13.00 uur
Voor wie Leden
Inschrijven
Voor 28-10-2023 via onderstaande knop

De inschrijving voor het fokkersoverleg is gesloten.

De Fok Informatie Commissie (FIC) van de ASCN organiseert op zondag 5 november vanaf 13:00 uur een fokkersoverleg met een lezing door Monique du Bois over ‘Socialisatie en gedragsinvloeden in en rondom een nest’.
Dit fokkersoverleg is bedoeld voor fokkers, (dek)reu-eigenaren en geïnteresseerden die lid zijn van de vereniging.

Na de lezing van ongeveer 2 uur zal het fokkersoverleg van start gaan waarvoor we een voorlopige opzet voor de agenda hiernaast plaatsen. De definitieve agenda wordt voorafgaand aan het fokkersoverleg bekend gemaakt.

We sluiten dit fokkersoverleg af met een overheerlijk hapjesbuffet.

Leden die zaken willen agenderen voor het fokkersoverleg zijn van harte welkom om die in te dienen bij [email protected] voor 20 oktober 2023 a.s. We kunnen helaas niet garanderen dat we alle ingebrachte onderwerpen aan de orde kunnen brengen.

Agenda fokkersoverleg

  • Lumbosacrale overgangswervel (LTV), wat te laten beoordelen, hoe moet dit op papier gezet worden en uitslagen tot nu toe;
  • Reuen-eigenaren dienen zich, net als fokkers, aan de regels van de ASCN te houden;
  • Kosten inventarisatie op show (€ 30,00). Na een eerste dekking moet er ook een gedragsbeoordeling gedaan worden op één van de geplande inventarisatiedagen (hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht). De voorkeur van de ASCN is deelname aan een inventarisatiedag voorafgaand aan een dekking of een nest;
  • Aankeuring van ASCA honden bij VDH en de gevolgen;
  • Wat verwacht men als fokker van de ASCN wanneer men zich aan alle regels houdt? Plan voor goede fokkers middels beloningssysteem (bv. niet meer betalen voor de bemiddeling). Praktisch haalbaar;
  • De ASCN wil fokkerspagina maken op d website van de vereniging voor fokkers die zich aan de regels houden. Voorwaarde is wel dat men zich met alle honden binnen de kennel aan het VFR én het pupinforeglement houdt. Zo niet dan wordt de vermelding van de website verwijderd.
  • Het voorstel vanuit het bestuur/de FIC is om de kosten voor de nestinventarisatie (€ 45,00) te laten vervallen.
  • Wanneer fokkers met hun eigen aangehouden nakomelingen naar de inventarisatiedag komen, krijgen ze 50% korting.
  • Hoe gaan we om met overtredingen van het fokreglement?
  • Korting op Embarktest van € 137,00 voor € 110,00. De ASCN is bereid deze Embark testen centraal in te kopen en te verkopen aan haar leden.