Cursus ‘Van conceptie tot uitvliegen’

12 sep 2019

Wanneer Zaterdag 9 november
Waar Hotel Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg
Aanvang De zaal is open vanaf 9.30 uur en de koffie staat klaar.
De cursus begint om 10 uur en duurt de hele dag
Kosten Leden €42,50 en niet leden €55 (inclusief koffie, thee en lunch)
Betaling Vooraf via bankoverschrijving
Voor wie Leden en niet leden
Er gebeurt veel in binnen de kynologie en ook op het gebied van fokkerij zijn veel nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Denk hierbij alleen al aan het verbeterde inzicht in de genetica die positief kan bijdragen aan de gezondheid van rassen. Hoe we hiermee om moeten gaan is een voor velen nieuwe wereld, zeker op het gebied van verantwoord fokken.

Daarom heeft de ASCN Marjoleine Roosendaal uitgenodigd om op 9 november a.s. de cursusdag ‘Van Conceptie tot uitvliegen’ te geven.

Alle aspecten van wat er komt kijken bij het fokken van een verantwoord nest wordt tijdens deze cursusdag behandeld. De loopsheid, bepaling welke dekdag, de dekking, de dracht, de geboorte, het opgroeien, het komt allemaal aan bod tijdens deze cursusdag.  

Daarnaast wordt ook de administratieve kant en de wetgeving in Nederland belicht. Verder zullen er ras specifieke eigenschappen aan de orde komen zoals, de kleuren van de vacht en de risico’s die dat met zich mee brengen.

Deze cursusdag staat open voor zowel leden als niet leden van de ASCN.

Marjoleine Roosendaal heeft al vrijwel haar hele leven honden, ze fokt af en toe een nest, showt graag en met regelmaat en is keurmeester. Ze is begonnen met niet-plaatsbare honden uit het asiel, maar alweer jaren liefhebber en trotse eigenaar van twee van de nationale rassen, de Stabijhoun en de Wetterhoun. Tegenwoordig maken ook twee Havanezers deel uit van het geheel. Marjoleine is werkzaam als hoofdredacteur van een kynologisch maandblad, heeft haar sporen verdiend als wetenschapsjournalist, met als specialisatie fokkerij en genetica. Marjoleine is al jaren actief betrokken bij het fokbeleid van met name kleine rassen, die door hun aantal in de problemen komen. Zij adviseert bij fokbeleid gericht op het verbreden van genetische diversiteit. Verder is haar naam bekend bij iedereen die iets van de kleuren of vachten van honden wil weten.

Voor deze cursusdag is accreditatie aangevraagd bij de Raad van Beheer en alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.