Aussie Trick School

17 apr 2021

Het maximale aantal deelnemers is bereikt, dus de inschrijving is gesloten.

In dit 25-jarig jubileum jaar van de ASCN dagen wij jullie uit om lekker met je hond aan de slag te gaan! Hiervoor hebben wij de Aussie Trick School opgezet!

Wat is de Aussie Trick School

Bij de Aussie Trick School leer je samen met je hond op je eigen niveau een flink aantal uitdagende trucs. Afhankelijk van wat je je hond al geleerd hebt, kun je instromen in een makkelijker of moeilijker niveau. Per niveau worden er 25 trucs aangeboden waarvan je er na 3 blokken in totaal 18 met je hond samen laat zien aan onze vakkundige jury Chanti Hazeleger en Nikky Goes.

Hoe werkt het

Kijk naar de trucs voor de verschillende moeilijkheidsniveaus en schrijf je in voor het niveau dat past bij jou en je hond. Het gaat er dus om dat je die trucs de komende maanden aan kunt leren (als je hond er al een aantal kan uitvoeren  is dat prima).

De niveaus waarop ingeschreven kan worden zijn:

  • Kleuterschool
  • Basisschool
  • Middelbare school

Voor ieder niveau zijn er 3 oefenblokken (6 à 7 weken) waarin je je hond per blok 6 van de in het totaal 25 trucs aan kunt leren. Aan het einde van een oefenblok stuur je een filmpje in met de 6 aangeleerde trucs. Aan het einde van alle 3 de oefenblokken heb je je hond dus 18 verschillende trucs aangeleerd en 3 video’s ingestuurd.

De oefenblokken:

  • Van 3 mei t/m 13 juni
  • Van 14 juni t/m 1 augustus
  • Van 2 augustus t/m 19 september

De filmpjes worden beoordeeld tussen 20 en 30 september door de jury en op zondagmiddag 3 oktober, tijdens de feestelijke (online) meeting, zullen wij per niveau een winnaar bekend maken.

Wanneer je alle 3 de oefenblokken met succes hebt afgerond, ontvangen jij en je hond een certificaat voor het met goed gevolg doorlopen van het niveau waarvoor je hebt ingeschreven.

Voor wie

Leden en niet leden in het bezit van een Australian Shepherd, Mini American Shepherd of een kruising met een van deze rassen mogen inschrijven voor de Aussie Trick School. De Aussie Trick School is voor honden van alle leeftijden, maar jonge honden tot een leeftijd van 9 maanden mogen alleen inschrijven in de Kleuterschool.

Waar

Oefenen en het maken van de filmpjes kun je thuis, in het bos, op de hondenschool of daar waar het jou uitkomt. Via Wetransfer kunnen de filmpjes ingestuurd worden naar de organisatie. De filmpjes moeten bij de organisatie binnen zijn op de laatste dag van het oefenblok.

Na je inschrijving en eventuele betaling, ontvang je uiterlijk 24 uur voor aanvang van het eerste oefenblok een mail met uitleg over de tricks van je niveau en waar je de filmpje per Wetranfser naartoe kunt sturen.

De filmpjes worden geplaatst op het openbare YouTube kanaal van de ASCN zodat de jury deze kan beoordelen.

Kosten

Leden: gratis
Niet leden: € 10,00

Inschrijven

Via de onderstaande knop. De inschrijving sluit op 5 mei a.s. of eerder als het maximale aantal deelnemers van 150 is bereikt.