Animal Event 2017 demo’s vanuit de ASCN

8 mrt 2017

Door de oefeningen in dit trailparcours wordt de band tussen ruiter te paard en de hond versterkt. Daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om te zien hoe de ruiter, het paard en de hond samen werken.

Op een wedstrijd kunnen alle hindernissen die tijdens een normaal trailparcours uitgezet worden, aan bod komen. Bij iedere hindernis staat er voorgeschreven wat de ruiter en het paard moeten doen en wat de hond moet doen.

Om aan deze tak van het westernrijden in wedstrijd verband mee te mogen doen, moet het paard minimaal 5 jaar oud zijn en de hond minimaal 12 maanden. Het paard moet al getraind zijn in de trail discipline en de hond moet voldoende gehoorzaam zijn.

In Duitsland wordt deze tak van het westernrijden sinds 2001 in competitie verband beoefend. In Nederland wordt deze tak van de westernsport m.n. uitgeschreven door de American Appaloosa Horse Club Holland, maar hier zijn nog geen punten in te verdienen.

Tijdens een wedstrijd worden zowel de oefeningen die de ruiter en het paard samen uitvoeren, maar ook de oefeningen van de hond door een jury beoordeeld en krijgen een score toegekend. De gehele combinatie: ruiter, paard en hond worden als totaal plaatje beoordeeld.

Het is een super ervaring om samen met 2 van je geliefde viervoeters tegelijkertijd aan het werk te zijn! Een absolute aanrader voor mensen die er zowel paarden als honden op nahouden en wij als Australian Shepherd Club Nederland geven tijdens het Animal Event graag een kijkje in deze leuk sport.

Mocht willen weten hoe laat we deze demo’s geven op 29 en 30 april a.s. kijk dan even op de website van het Animal Event.

Monique en Monique kunnen op 29 en 30 april al jullie vragen m.b.t. deze leuke sport of Aussies in het algemeen beantwoorden. Daarnaast zullen er nog meer (bestuurs)leden zijn die jullie vragen kunnen beantwoorden.

In 2017 zal de deelname van de Australian Shepherd Club Nederland aan het Animal Event er iets anders uit zien dan voorheen.

Dit jaar zullen we niet met een informatie stand in het rashondendorp aanwezig zijn.

De ASCN heeft er dit jaar voor gekozen een demonstratie te geven. Op 29 en 30 april a.s. zullen onze leden Monique Verberne en Monique du Bois samen met hun American Appaloosa Future, American Quarter Horse Jacqie en de Aussie Vegas, Ike en Lexie een demonstratie Horse & Dog trail geven.

Horse and dog trail is een nieuwe, maar erg leuke uitdaging voor ruiter, paard en hond. Hierbij werken de ruiter, het paard en de hond als team samen.

Dat betekend dat bij de horse and dog trail de ruiter te paard samen met de hond een trailparcours aflegt. Zowel de ruiter en het paard als ook de hond krijgen tijdens dit trailparcours hun eigen taken.