Horse and Dog Trail

Horse and Dog Trail is een onderdeel van het westernrijden en is een nieuwe en erg leuke uitdaging voor ruiter, paard en hond.

Het trail rijden is een soort behendigheidsparcours en vindt zijn oorsprong in Amerika bij de cowboys. Een trailparcours bestaat uit allerlei hindernissen waarbij het handig is dat het paard op de millimeter nauwkeurig gestuurd kan worden en die een cowboy bij het werken op een ranch tegen kan komen, zoals bijvoorbeeld het open en dicht doen van een hek zonder dat er afgestapt hoeft te worden en achterwaarts om een bocht heen.

Tijdens de Horse and Dog Trail werken de ruiter, het paard en de hond als team samen. Dat betekent dat bij de Horse and Dog Trail de ruiter te paard samen met de hond een trailparcours aflegt. Zowel de ruiter en het paard als ook de hond krijgen tijdens dit trailparcours hun eigen taken.

Door de oefeningen in dit trailparcours wordt de band tussen ruiter te paard en de hond versterkt en daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om te zien hoe de ruiter, het paard en de hond samen werken.

In Duitsland wordt deze tak van het westernrijden sinds 2001 in competitie verband beoefend. In Nederland wordt deze tak van de westernsport m.n. uitgeschreven door de American Appaloosa Horse Club Holland, maar hier zijn helaas nog geen punten in te verdienen.

Tijdens een wedstrijd worden niet alleen de oefeningen die de ruiter en het paard samen uitvoeren, maar ook de oefeningen van de hond door een jury beoordeeld en krijgen een score toegekend. De gehele combinatie: ruiter, paard en hond worden als totaal plaatje beoordeeld.
Op een wedstrijd kunnen alle hindernissen die tijdens een normaal trailparcours uitgezet worden, aan bod komen. Bij iedere hindernis staat er voorgeschreven wat de ruiter en het paard moeten doen en wat de hond moet doen.

Om aan deze tak van het westernrijden in wedstrijd verband mee te mogen doen, moet het paard minimaal 5 jaar oud zijn en de hond minimaal 12 maanden. Het paard moet al getraind zijn in de trail discipline en de hond moet voldoende gehoorzaam zijn.

Alle paardenrassen kunnen het trail rijden leren, van klein naar groot. Het ene paard zal het sneller en makkelijker oppikken dan de ander. Een trail paard staat licht aan de hulpen en is gehoorzaam.

In principe kunnen ook alle hondenrassen de oefeningen naast het paard leren, maar een middelgrote hond maakt het werken naast het paard voor de ruiter wel een stuk eenvoudiger dan een kleine hond.

Australian Shepherds zijn gebouwd om de hele dag te kunnen bewegen, zijn atletisch, actief en beschikken over een flinke portie werklust en uithoudingsvermogen.

Logisch want de Aussie is in America gefokt om de hele dag mee te gaan met de rancher. Bij uitstek dus een hond voor de Horse and Dog Trail.

Het is belangrijk dat de hond een aantal basisoefeningen (zit, af, wachten en volgen) goed beheerst voordat je het werken naast het paard introduceert.

Het spreekt voor zich dat wanneer je met hond en paard samen wilt werken de twee aan elkaar gewend moeten zijn.

Horse and Dog Trail

Kennelnaam  
Fokker  
E-mail [email protected]
Website https:/domeinnaam.nl
Combinatie vader X moeder
Geboren | Gedekt | Verwacht dd volledige-naam-maand 2018
Nest  
Opmerking

De pups uit deze combinatie zijn genetisch vrij voor:

  • HSF4
  • CEA
  • MDR1

Vader

Naam

Stamboom  
Kleur  
Geboren  
Staartlengte  
Geïnven­­tariseerd Ja|Nee
Fokker  
Vader  
Moeder  
Eigenaar  

Verplichte testen

Ogen (ECVO) Vrij voor alles
Ogen getest op 01-01-2017
HD FCI HD A
ED FCI vrij
MDR1

Niet verplichte testen

HSF4
CEA
PRA

Moeder

Naam

Stamboom  
Kleur  
Geboren  
Staartlengte  
Geïnven­­tariseerd Ja|Nee
Fokker  
Vader  
Moeder  
Eigenaar  

Verplichte testen

Ogen (ECVO) Vrij voor alles
Ogen getest op 01-01-2017
HD FCI HD A
ED FCI vrij
MDR1

Niet verplichte testen

HSF4
CEA
PRA

Horse and Dog Trail