Combisport

Combisport in een sport waarbij baas en hond in teamverband werken. Het is een sport voor actieve en sportieve baasjes, want niet alleen de hond, maar ook de eigenaar moet een prestatie neerzetten. Een goede band en samenwerking tussen baas en hond is noodzakelijk, wil je in deze sport kunnen uitblinken, want baas en hond moeten tegelijk over de finish komen.
Een leuke sport met een gemiddelde lichamelijke belasting voor de hond en een gemiddelde tot zware belasting voor de baas, afhankelijk van zijn/haar conditie.

Combisport bestaat uit vier onderdelen:

Gehoorzaamheid: samen met je hond leg je een parcours af waarbij de hond volgt in een normale, langzame en versnelde pas. De  hond moet netjes voorkomen, apporteren en een blijf-oefening doen.

Combi Jump: met je hond samen moet je zo snel mogelijk vier hordes nemen die in een rechte lijn staan. Je hond mag niet meer dan een meter bij je vandaan zijn tijdens het nemen van de hordes.

Combi Speed: samen met je hond neem je in de juiste volgorde, zigzaggend acht poortjes waarbij de hond weer niet meer dan een meter bij je vandaan mag zijn.

Stormbaan: tijdens de stormbaan kom je samen met je hond allerlei Agility hindernissen tegen zoals de schutting, tunnels, breedtesprong, kattenloop, hordes en dergelijke. De hindernissen staan recht achter elkaar opgesteld. De hond moet alle hindernissen zo snel mogelijk correct nemen, waarbij hij weer niet meer dan een meter bij je vandaan mag zijn.